Previous
Next

Kerres Transport is officieel Lean and Green koploper

 

Connekt Lean and Green Logo

 

Heerlen, 8 maart 2012 - Kerres Transport Groep is sinds geruime tijd bezig om in het beleid ook duurzaamheid een permanente plaats te geven. Om dit beleid kracht bij te zetten zijn wij in 2011 gestart met het Plan van Aanpak inzake reducering CO2-productie. Het plan van aanpak behelst onder andere de omschrijving van de acties die wij ontplooien om tot een totale CO2-reductie van minimaal 20% te komen in het jaar 2015. Dit plan van aanpak is door ons –onder begeleiding van EVO- opgesteld en ingediend bij Connekt, de organisatie achter het zogenaamde Connektprogramma Duurzame Logistiek.

 

Met gepaste trots kunnen wij nu mededelen dat Kerres Transport Groep BV sinds februari 2012 binnen alle Lean and Green koplopers tot de top behoort en door TNO als controlerende instantie voor de LEAN and GREEN AWARD 2012 is goedbevonden.

 

Ter beoordeling is het plan van aanpak door TNO op haalbaarheid getoetst. In totaal werden over 4 categorieën maximaal 50 punten gegeven. Wij hebben –tot nu toe- als enige die maximale score van 50 punten behaald! Wij behoren daarmee sinds februari 2012 dus binnen de groep van Lean and Green koplopers tot de top. Deze groep koplopers omvat momenteel (feb. 2012) 192 bedrijven in heel Nederland van uiteenlopende branches en categorieën; productiebedrijven, retailbedrijven, verhuurbedrijven en logistieke bedrijven.

 

Resultaat beoordeling TNO

 

Ondanks dat er al aantoonbaar reducties zijn ontstaan willen wij dit beleid in de toekomst blijvend door een onafhankelijke instantie laten meten en toetsen. Voor ons is dit de doorslaggevende reden om deel te nemen aan de Lean and Green award. Daarnaast vragen ook klanten in toenemende mate om een toetsbare milieuvriendelijke aanpak hetgeen een reden te meer was om de doelstellingen nóg beter te communiceren en vast te leggen.

 

De directie en alle medewerkers van Kerres Transport Groep streven er naar met het Lean and Green Plan op adequate wijze te reageren op de te verwachten milieuregelgeving en de wensen/eisen van klanten.

 

Volgens plan gaan we voor een totale reductie van minimaal 30% tot 2015. Dit zal gerealiseerd worden door:

  • • rijtrainingen,
  • • Nieuwe, zuinigere voertuigen
  • • Inzet hybride en LNG-voertuigen
  • • Inzet LZV-voertuigen

Het Plan van Aanpak is opgesteld door Maren Lax en door Jos Kerres ingestuurd. Na de eerste review door TNO hadden we –als een van de weinige bedrijven al 47 van de maximaal 50 punten binnen!

Kerres Transport Groep maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van deze website te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.