Previous
Next

Hij heeft het weer geflikt...

 

Eygelshoven, 11 augustus 2013 - Voor de tweede keer achtereen heeft Jos Kerres tijdens het traditionele koningsvogelschieten de vogel van zijn stokje geschoten en mag zich weer een jaar Schutterskoning van schuttersbroederschap Sint Sebastianus Eygelshoven noemen.

 

Lees meer: Hij heeft het weer geflikt... 

Kerres Transport Groep in de spotlight

 

Heerlen, 8 januari 2013 - De recente ontwikkelingen bij Kerres Transport Groep zijn ook de media niet ontgaan. Zo is het marketing en communicatiebureau Verzameld Werk van zins de komende periode bedrijven in de spotlight te plaatsen die het Lean en Green-logo mogen voeren, om ervaringen te toetsen en de weg naar de Award toe te laten zien. 

 

Verder is een interessant artikel over de uitbreiding van het wagenpark met 10 nieuwe Volvo FM11 trekkers te lezen op de website van Volvo Trucks Nederland. Klik hier voor dit artikel.

 

Overname vervoer voor PLUS Retail West

 

Hendrik Ido Ambacht/Heerlen, 13 juli 2012 - PLUS Retail West en Kerres Tranportgroep hebben een contract getekend met betrekking tot de overname van de vervoersactiviteiten van Plus Retail West door de Kerres Transport Groep per 10 september 2012.

 

Management van Plus en Kerres Transport Groep.

 

Een zichtbaar glunderende Jos Kerres (Directeur-Eigenaar Kerres Transport Groep) en rechts Rowell Versleijen (Directeur Logistiek Plus Retail De Bilt) tekenen de vervoerovereenkomst.

 

Ondertekening van de vervoerovereenkomst.

Het management van Plus en Kerres in beeld. Achterste rij van links naar rechts Ben Govers (Staf Logistiek Plus), Patrick van Vugt (Coördinator Expeditie Plus), Robbert Smetsers (Regio Directeur logistiek Plus) en Frits Scholten (Finance & Quality Kerres Transport Groep). In de voorgrond links Jos Kerres (Directeur-Eigenaar Kerres Transport Groep) en rechts Rowell Versleijen (Directeur Logistiek Plus Retail De Bilt).

 

Kerres neemt circa 20 voertuigcombinaties en 35 chauffeurs over van Plus. Met het pakket is een vervoervolume van 25 tot 40 wagens per dag gemoeid. Een deel van het toekomstig vervoer zal worden uitgevoerd met ecocombi’s (LZV) enerzijds om pieken in het vervoersaanbod op te vangen en anderzijds voor de gunstige effecten voor milieu door verminderde CO2 uitstoot. Een en ander past in het Lean and Mean programma waaraan Kerres Transport Groep zich heeft gecomitteert.

 

Hoewel tot 10 september nog enkele weken te gaan is vliegt de tijd mede door het vakantieseizoen vlug om. De voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang. Zo zullen vanaf week 29 al enkele wagens ingezet worden om vertrouwd te raken met de werkwijze binnen de distributieprocessen. Hierdoor kunnen de verschillende systemen zoals onder meer de eigen "Logistic Monitor" beter op elkaar afgestemd worden.

 

Kerres Transport Groep heeft een eigen ritregistratiesysteem ontwikkeld - de Logistic Monitor - waarbij met behulp van iPhones de ritgegevens geregistreerd worden en de voertuigen via tracking and tracing gevolgd kunnen worden. De systemen zullen in de komende maanden verder aangepast worden waardoor de informatievoorziening en gegevensverwerking verder verbeterd worden

Daarnaast moeten nog een aantal nieuwe mensen aangetrokken worden welke via een inleertraject klaargestoomd worden om adequaat de winkeldistributie te kunnen uitvoeren.

 

De verdere voortgang zult u de komende tijd via onze website kunnen volgen.

 

Vrachtwagen van Plus Retail West

Chauffeursopleiding Melvin

Chauffeursopleiding Melvin

 

Kerres Transport Groep wint Lean and Green Award

 

Naast de Award ontvant Maren Lax ook nog een electrische scooter

 

Delft, 20 april 2012 - De Lean and Green Award en de Lean and Green Challenge zijn binnen. Het totale Plan van van Aanpak heeft bij TNO zo'n hoge ogen gegooid dat Maren -als studente- ook nog eens de Lean and Green Challenge gewonnen heeft. De prijs: een electrische scooter!

 

Kerres Transport Groep is tot heden het enige bedrijf dat het maximale aantal van 50 punten in de vier categorieen behaald heeft. Mede dankzij de inspanningen van Maren Lax hebben we dit resultaat kunnen boeken. Maren werd -als studente van de Hogeschool Zuyd- aangetrokken ter ondersteuning van het schrijven van het Plan van Aanpak. Intussen heeft ze bij ons een vaste baan verworven.

Vandaag Kerres Transport Groep weer stukje verder op de kaart gezet. Met dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan dit fraaie resultaat!

Eerste ecocombi (LZV) voor Plus Retail Zuid ingezet

 

Eerste ecocombi ingezet voor Plus Retail Zuid

 

Op woendag 18 april is de eerste ecocombi (LZV) voor Plus Retail Zuid ingezet. Bijna 60% meer rolcontainers (84) dan op conventionele wijze. Een van onze peilers waarmee we onze doelstelling (>30% reductie CO2-uitstoot in 2015) willen bereiken. In kg CO2 is dit ca. 1.750.000 kg!Kerres Transport is officieel Lean and Green koploper

 

Connekt Lean and Green Logo

 

Heerlen, 8 maart 2012 - Kerres Transport Groep is sinds geruime tijd bezig om in het beleid ook duurzaamheid een permanente plaats te geven. Om dit beleid kracht bij te zetten zijn wij in 2011 gestart met het Plan van Aanpak inzake reducering CO2-productie. Het plan van aanpak behelst onder andere de omschrijving van de acties die wij ontplooien om tot een totale CO2-reductie van minimaal 20% te komen in het jaar 2015. Dit plan van aanpak is door ons –onder begeleiding van EVO- opgesteld en ingediend bij Connekt, de organisatie achter het zogenaamde Connektprogramma Duurzame Logistiek.

 

Met gepaste trots kunnen wij nu mededelen dat Kerres Transport Groep BV sinds februari 2012 binnen alle Lean and Green koplopers tot de top behoort en door TNO als controlerende instantie voor de LEAN and GREEN AWARD 2012 is goedbevonden.

 

Lees meer: Kerres Transport is officieel Lean and Green koploper

Nieuwe LZV voor Sligro

 

Dat is hem dan eindelijk! Onze eerste LZV (Langer en Zwaardere Vrachtautocombinatie) voor Sligro.

 

Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie

 

Wat is een LZV ?

 

Een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV), ook wel Ecocombi, is een vrachtwagen die meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar, terwijl een gewone vrachtwagen maximaal 18,75 lang is en (in Nederland) maximaal 50 ton zwaar mag zijn. Omdat het brandstofverbruik nauwelijks stijgt, wordt bij het transporteren van goederen per LZV 4 tot 30% brandstof bespaard (Bron: Wikipedia)

Kerres Transport Groep maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van deze website te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.